v žití ze mě občas vypadne i to, z čeho mohou mít užitek i jiní a tady Vám to chci dát

PDP: PHP Developer Pack

November 25, 2010 v WEB & PHP, Window$ od Michal

PDP: PHP Developer Pack je SDK balíček pro vývojáře v PHP. Obsahuje základní trojkombinaci webového serveru s PHP, databázovým serverem, nástrojem pro administraci databáze a navíc doplněnou jednoduchou utilitkou pro spouštění jednotlivých služeb.

Začalo to jednou, když jsem potřeboval na zapůjčeném nobebooku rychle poupravit kamarádův PHP projekt. Stará známá kombinace Apache&PHP&MySQL. Instalovat a konfigurovat samostatně se mi to jen kvůli pár úpravám nechtělo, tak jsem hledal na slunečnici, jestli není nějaká nová verze PHPTriad, nebo něčeho podobného. Našel jsem CZRapid, ale linky na něj byli nefunkční a Triad až příliš přestárlý. V tomto unáhleném okamžiku jsem se nakonec rozhodl pro onu instalaci po částech a detailní konfigurací. Po boji s mpm_preforkem u Apache a sepasováním verzí jsem to rozchodil. Normálně žádný problém, ale když člověk spěchá ... však to znáte. Projekt jsem upravil, hurá pokoj. A dále jsem se rozhodl, že příště nechci podobnou brbačku. Tak vznikl PHP Developer Pack. Balík zahrnující HTTP server s PHP a databázový server MySQL s administračním nástrojem phpMyAdmin v jednom. Pro snadné startování a hlavně, aby nemusely servery běžet jako permanentní služba jsem udělal jednoduchou utilitku na spouštění a zastavování nazvanou PDPcontrol. 

Později jsem objevil i jiné podobné balíčky, jako propracovaný EasyPHP a další a zjistil že jsem nebyl první na světě kdo pocítil potřebu po něčem takovém. Nicméně oproti ostatním má stále PDP několik výhod, kvůli kterým mu dám přednost. Se zazipovanou verzí na flešce, stačí jenom rozbalit na cílový počítač a může se ladit. Není třeba instalace, žádné konfigurace, žádné zásahy do registrů. Po dokončení práce jen smažu adresář a mám jistotu, že nikde nic nezůstalo. Další výhodou je použití PHPControlu při změně parametrů serveru nebo spouštění MySQL. Obvykle mám MySQL jako službu, která se nespouští automaticky, tady je vše na jednom místě. Dalším plusem jsou potřebné reference používaných technologií, které se hodí hlavně při práci offline.

Pokud se o PHP Developer packu chcete dozvědět více podívejte se na domovské stránky:

http://pdp.xf.cz

nebo na stránky slunečnice:

http://www.slunecnice.cz/autori/www-emuf-cz

 

Reakce (1) na "PDP: PHP Developer Pack"

  1. # Zephy na 21. Aug, 2011 v 09:45:21
     

    Je to SUPER!!!

Odpovědět

Komentáře k tomuto příspěvku jsou zakázány.