Fazolová polévka
Barevné fazole | 120 g |
Mrkev | 1 ks |
Cibule (Větší) |
1 ks |
Masox | 1 ks |
Sádlo | 1 lžíce |
Hladká mouka | 2 lžíce |
Zakysaná smetana | 4 lžíce |
Paprika – sladká | 1 špetka |
Postup přípravy receptu:
Fazole propláchneme a na 12 hodin namočíme do vody. V téže vodě je pak uvaříme doměkka spolu s mrkví, petrželí a celerem a cibulí. Ze sádla a mouky upražíme růžovou jíšku, rozředíme ji vlažným vývarem z fazolí, přilijeme do polévky, přidáme masox a znovu provaříme. Část fazolových bobů můžeme rozmixovat. Přidáme sůl a pepř. Z pěčiva uděláme krutonky. Při podáváním doplníme polévku lžící zakysané smetany a syrovou cibulkou.