Makové buchty

České buchty

60 minut
Snadné
Pro Teskoma hluboký pekáč násobit 1,25
Pozor, makova napln je pouze na 1/2.
Ingredience
Polohrubá mouka 500 g
Droždí 30 g
Cukr 80 g
Vanilkový cukr 1 balení
Mléko 1/4 l
Žloutek 2 ks
Máslo 120 g
Citronová kůra
Sůl 1 špetka
Tuk
Maková náplň
Mák mletý 100 g
Mléko 1/4 l
Hnědý rum
Skořice
Vanilkový cukr 1 balení
Moučkový cukr
Tvarohová náplň
Tvaroh 1 kostka
Vejce 1 ks
Citronová kůra
Vanilkový cukr 1 balení
Moučkový cukr
Vanilkový pudink

Postup přípravy:

Zařazení:Moučníky, Buchty

Do mísy vsypeme mouku, uděláme v ní důlek, do kterého rozdrobíme droždí, zasypeme cukrem, zalejeme teplým mlékem a necháme vykynout kvásek. Potom do mouky přidáme vanil.cukr, sůl, citrón.kůru, žloutky a rozpuštěné máslo a vypracujeme měkké těsto, které necháme asi půl hodiny kynout.

Po vykynutí těsto rozdělíme na 4 díly a každý z těchto dílů na 8 kousků. Každý kousek těsta rozmačkáme na placičku, doprostřed dáme náplň, zabalíme a upravíme do tvaru buchtičky. Klademe vedle sebe do vymaštěného pekáče a každou buchtu potřeme po straně i shora rozpuštěným máslem. Střídáme každou řadu buchet s jinou náplní.

Buchty necháme v pekáči ještě trochu nakynout a pak pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut. Před dopečením ještě jednou potřeme povrch buchet máslem. Hotové vyklopíme nebo necháme v pekáči a pocukrujeme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *