České buchty
Polohrubá mouka | 500 g |
Droždí | 30 g |
Cukr | 80 g |
Vanilkový cukr | 1 balení |
Mléko | 1/4 l |
Žloutek | 2 ks |
Máslo | 120 g |
Citronová kůra | |
Sůl | 1 špetka |
Tuk |
Mák mletý | 100 g |
Mléko | 1/4 l |
Hnědý rum | |
Skořice | |
Vanilkový cukr | 1 balení |
Moučkový cukr |
Tvaroh | 1 kostka |
Vejce | 1 ks |
Citronová kůra | |
Vanilkový cukr | 1 balení |
Moučkový cukr | |
Vanilkový pudink |
Postup přípravy:
Do mísy vsypeme mouku, uděláme v ní důlek, do kterého rozdrobíme droždí, zasypeme cukrem, zalejeme teplým mlékem a necháme vykynout kvásek. Potom do mouky přidáme vanil.cukr, sůl, citrón.kůru, žloutky a rozpuštěné máslo a vypracujeme měkké těsto, které necháme asi půl hodiny kynout.
Po vykynutí těsto rozdělíme na 4 díly a každý z těchto dílů na 8 kousků. Každý kousek těsta rozmačkáme na placičku, doprostřed dáme náplň, zabalíme a upravíme do tvaru buchtičky. Klademe vedle sebe do vymaštěného pekáče a každou buchtu potřeme po straně i shora rozpuštěným máslem. Střídáme každou řadu buchet s jinou náplní.
Buchty necháme v pekáči ještě trochu nakynout a pak pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut. Před dopečením ještě jednou potřeme povrch buchet máslem. Hotové vyklopíme nebo necháme v pekáči a pocukrujeme.