Pečený cibulový filet

Porce:2
Ingredience
Filety
z pangase, kapra, lína, štiky…
200 g
Sůl
a pepř
Rohlík
– starší
1 ks
Cibule
– větší
1 ks
Rozšlehané vejce 1 ks
Máslo
– rozpuštěné
2 lžíce
Koření
dle chuti : např. zázvor, sušený (čerstvý) česnek, koření na ryby nebo bylinky dle chuti

Filet osolíme a opepříme, položíme na pomaštěný pečící papír a šup do hrnce. Rohlík pokrájíme na malé kousky, které pokapeme rozpuštěným máslem (nebo olej) a rozšlehaným vejcem. Dle chuti okořeníme a osolíme, položíme shora pokrájenou cibuli na plátky, směs navršíme na rybu, trochu přimáčkneme a dáme péct do předehřáté trouby (180 °C) na cca 10 minut.

* Rohlík můžeme použít celozrnný a místo másla přidat olivový olej, pak máme pokrm ještě zdravější a dietnější.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *