Cibulová polévka

Ingredience
Cibule 4 ks
Máslo 30 g
Hovězí vývar 940 ml
Bílé pečivo 4 plátek
Strouhaný sýr
40-60
60 g
Sůl
Čerstvě mletý pepř
Slunečnicový olej
Nebo olivový olej
2 lžíce

Cibule oloupat a rozkrojit na čtvrtky, popř. asi na 0,5 cm velké kousky. V hlubokém hrnci se silným dnem rozpálit olej s máslem. Hrnec by neměl být příliš široký, aby cibule byla v silné vrstvě.

Za stálého míchání smažit několik minut, poté snížit teplotu a vařit na mírném plameni 45-60 minut. Nejprve stačí cibule jen občas zamíchat, až změní barvu, míchat často. Cibule jsou zlatavé a pak rychle hnědnou – a to je třeba hlídat, aby se nepřipalovaly.

Když jsou cibule výrazně mahagonově hnědé, přilít vývar, osolit, opepřit. Vařit na mírném ohni asi 30 minut.

Plátky toustového chleba rozkrojit na 4 díly, posypat sýrem a dát zapéct do trouby. Do talíře s polévkou přidávat zapečený chleba.

Vypadá to možná složitě, ale nemusí se u toho pořád stát a je to fakt moc veliká dobrota.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *