Vepřové plátky v tlakáči

Suroviny:

3 plátky libové vepřové plece
1 větší cibule
3 lžíce slunečnicového oleje
2 lžičky koření Maďarský guláš
1 lžíce krémžské hořčice
sůl
3 lžičky polohrubé mouky

Postup přípravy receptu

Na oleji v tlakovém hrnci usmažíme na drobno nakrájenou cibuli dorůžova. Na ní krátce z obou stran orestujeme plátky masa, přidáme sůl, hořčici, koření a podlijeme horkou vodou. Maso dusíme 20 – 25 minut, do měkka. Vše zahustíme moukou rozmíchanou v troše studené vody, provaříme a odstavíme. Na závěr dochutíme solí.

Podáváme s vařenými těstovinami, nebo knedlíkem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *