Filety – treska, pangasius, štika, kapr… |
|
Sůl | |
Pepř mletý | |
Česnek | |
Rozšlehané vejce | |
Solamyl (bramborový škrob) | |
Olej na smažení |
Filety z ryb dle vlastního výběru očistíme, opepříme a potřeme rozetřeným česnekem se solí (v nouzi jde i česneková pasta, ale pozor! ta je 50% sůl, takže zředěná a víc už nesolit!). Necháme alespoň půl hodiny odpočinout. V osolených rozšlehaných vejcích se solamylem a česnekem filety namáčíme a ihned vkládáme do rozpáleného oleje a z obou stran smažíme dozlatova. Podáváme s bramborovou přílohou.
***Na jedno rozšlehané vajíčko dáváme zhruba jednu lžíci solamylu (a míň) a jeden větší rozetřený stroužek česneku, sůl dle chuti. Sůl a pepř můžeme nahradit kořením na ryby.