Porce:2
Filety z pangase, kapra, lína, štiky… |
200 g |
Sůl a pepř |
|
Rohlík – starší |
1 ks |
Cibule – větší |
1 ks |
Rozšlehané vejce | 1 ks |
Máslo – rozpuštěné |
2 lžíce |
Koření dle chuti : např. zázvor, sušený (čerstvý) česnek, koření na ryby nebo bylinky dle chuti |
Filet osolíme a opepříme, položíme na pomaštěný pečící papír a šup do hrnce. Rohlík pokrájíme na malé kousky, které pokapeme rozpuštěným máslem (nebo olej) a rozšlehaným vejcem. Dle chuti okořeníme a osolíme, položíme shora pokrájenou cibuli na plátky, směs navršíme na rybu, trochu přimáčkneme a dáme péct do předehřáté trouby (180 °C) na cca 10 minut.
* Rohlík můžeme použít celozrnný a místo másla přidat olivový olej, pak máme pokrm ještě zdravější a dietnější.